вторник, септември 06, 2005

Какво мислите за изборите у нас? Ще се промени ли нещо този път или…?

Какво мислите за изборите у нас? Ще се промени ли нещо този път или…?

Здравейте!

А сега по темата. Мисля, че и този път “контрата” остана за избирателите. В смисъл, че не забелязах нови идеи, или нещо друго от традиционните голи обещания, които… ще бъдат забравени малко, след като резултатите станат известни.

Та по този повод, иска ми се да запитам всички, които ще прочетата това съобщение:

Не е ли време да започнем да мислим за правата си и тогава, когато няма избори? Не е ли редно да изискваме от “избранниците ни” и между изборите? Най-сетне, докога ще гласуваме за партии и организации, а не за хора?

Ние да не сме малоумни, та да делегираме правото да избират кой да ни управлява на някаква група от “експерти”, които виждате ли знаят(?!?) кой ще е добър и кой не за България. Ха стига бе!

Щото на мен лично ми писна да ме правят на балама и да се подиграват с мен с обяснения, че това изисквало смяна на конституцията. Извинявайте, ама това конституцията де, не е ли нещо, дето да трябва да обслужва нас, българите? Щото ако е така, какъв е проблема да я променим? Щом нещо не пасва вече, редно е да го променяме. Иначе все ще си се въртим в тоя омагьосан кръг: избори, обещания, неизпълнение, виновни муцунки, … избори.

Братя българи, събудете се! Никой няма да дойде да ни свърши работата! Сами трябва да накараме тия, които претендират че ни представляват да поработят за париците, които получават на наш гръб. Иначе ще излезе, че си заслужаваме съдбата и ще позволим на всичките тия навляци да тлъстеят на наш гръб.

Захари Върбанов

© Захари Христов Върбанов Всички права запазени.